Bijouterie Huberty, Luxembourg-Centre (L)
more

Bijouterie Huberty, Luxembourg-Centre (L)

The project consisted in the modernization of Bijouterie Huberty and the creation of a more striking outward impression. The layout of the shop unit was completely redesigned. A bronze wall stretching the entire depth of the unit now catches the visitor’s eye as they pass by, drawing their gaze into the shop. Elements such as the stairway and internal points of access are all integrated into the bronze wall. The resultant space exudes a sense of balance and order that attracts customers into the shop and, once inside, enables them to dedicate their undivided attention to the watches and jewellery on display.


Client
Bijouterie Huberty s.a.r.l. & Co. secs

Site
Luxembourg-Centre, Grand Rue (L)

Collaborators
Andreas Kleinert, Jean-Yves Kempf

Planning participants
Building structure: B.E.S.T. Ingénieur-Conseils s.à.r.l. (L)

Project data
Designed: 2014–2015
Realisation: 08/2015–10/2015
Usable space: 150 m2

Photographer: Lukas Roth, Cologne (D)